Wat is Qi Gong?

Qigong (Chi Kung) is een Chinese discipline de zich toewijdt op de ontwikkeling van het begrijpen, bewustzijn en harmoniseren van je verstand, lichaam, energie en geest. Het is een belangrijk deel in het Zen Boeddhisme en Taoïstische filosofie, ook in de traditionele Chinese geneeskunde en vechtsport speelt het een belangrijke rol.

Qi Gong wordt uitgebreid gebruikt in China als onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en is ook onderdeel bij de Chinese opleiding geneeskunde. In het grootste deel van de wereld wordt Qi Gong nu herkend als een vorm van aanvullende en alternatieve geneeskunde met een positief effect op diverse aandoeningen.

Qi Gong oefeningen zijn met ritmische ademhaling, met langzame, vloeiende bewegingen en een rustige, kalme geest. Vanuit een filosofisch standpunt wordt geloofd dat Qi Gong bijdraagt aan de ontwikkeling van de menselijke potentie, toegang tot een hoger bewustzijn en een ontwaken van je innerlijke zelf.

“Tao in the world is like a river flowing home to the sea.” 

Lao Tsu

Deel dit op Social Media

Gerelateerde blogs

Wat is Ziran Qi Gong?

Ziran Qi Gong is een vooruitstrevende set van oefeningen die de originele concepten en voordelen van traditionele Qi Gong behoudt. Er worden voorwaarden en uitdrukkingen gebruikt en volgen een vooruitgang in beoefening waar mensen zich mee kunnen associëren en begrijpen. Ziran Qi Gong concentreert zich

Lees verder

Wat is Ziran?

Ziran: Natuur, De weg van de natuur of het vanzelf zo zijn. Een standpunt van waaruit niet meer geoordeeld wordt en men dingen met inbegrip van zichzelf, “vanzelf” laat zijn. Dat wat gebeurd van zichzelf. Je hart klopt vanzelf. Je zou kunnen zeggen dat ze

Lees verder